Sieraden, tassen, kleding en accessoires uit diverse landen

Pareltjes uit het mooie Bali

Of het nou winter, zomer, herfst of lente is, vakantiekriebels zijn er altijd. En het mooie is, in de periodes dat in Nederland het weer wat minder is, is het weer in andere landen juist uitmuntend. Eén dikke aanrader om te bezoeken: Bali!

1. Het weer is er perfect
Veel landen in Azië zijn het bezoeken waard, maar de kans is groot dat, mits je in de zomer gaat, je in het regenseizoen terecht komt. Dat is zonde, want je wilt toch gewoon een zonnetje op je knar als je op vakantie bent. In Bali zit je in de Nederlandse vakantiemaanden precies goed! Nagenoeg geen bewolking, geen belachelijke hitte, gewoon lekker warm én altijd een strandje in de buurt.

2. Je kan er ontzettend goed surfen
Uluwatu is het zuidelijkste puntje van Bali, waar je de meest ideale golven hebt van heel Indonesië. Oneindige tunnels, waar surfers van over heel de wereld (maar vooral uit Australië) hun kunsten laten zien. En dat hele cultuurtje er om heen, prachtig.

3. De locals zijn supervriendelijk
Je eerste dagen zul je denken dat ze iets van je willen, geld waarschijnlijk. Maar niets is minder waar. Tuurlijk, ze vinden het mooi om geld te verdienen aan toeristen, maar op een normale manier. Wat ze eigenlijk willen is gewoon een praatje maken, dat zit in hun cultuur. Dagelijks zijn ze bezig het super vredige Hindoeïstische geloof uit te dragen en voor elkaar te zorgen. Mooie gasten, die Balinezen.

04. Het eten is lekker
Je moet wel van een spicy houden, maar over het algemeen is het eten op Bali enorm lekker. Op straat maken ze heerlijke maiskolven of kleine kipgerechtjes met gerookte rijst. En in de lokale restaurantjes (Warung’s) doen ze er alles aan om het naar je zin te maken. Omdat Bali vrij toeristisch is, in de positieve zin van het woord, zijn er veel ‘westerse’ restaurants en lunchtentjes, op Kuta na dan. Deze serveren vaak ontzettend goed, én gezond eten. En goedkoop natuurlijk.

05. De natuur is er prachtig
Ondanks dat Bali vrij toeristisch is, is het overgrote deel van het eiland nog volledig ongerept. De natuur is er adembenemend en het is fantastisch om te zien hoe de lokale bevolking bezig is met de vele rijstvelden in het land

07. De zee is er prachtig
Niet alleen op de Gili Islands is de zee helderblauw, maar ook op Bali zijn genoeg plekken te vinden waar het water onweerstaanbaar mooi is. Al moet je hier wel wat meer van de geijkte paden.

08. Je komt zelfs gezonder terug
Bali, vooral het stadje Ubub, zit packed met hippe gezonde tentjes. Niet dat je op vakantie gaat om aan de ‘granola’ of ‘gojibessen’ te gaan, maar na al dat Aziatische eten is deze afwisseling toch echt wel heel nice.

10. Alles is bereikbaar met de scooter
Waar je overnacht staan meestal wel een aantal scooters klaar, die je voor een prikkie kan meenemen. Op dit apparaat kan je overal heen. Het eiland is ongeveer 4 keer zo klein als Nederland en dus liggen de toffe dorpjes om te bezoeken, nooit heel ver uit elkaar. Stap op een scooter en krijg de ervaring van je leven, want rijden op Bali gaat toch net even wat anders dan in ons ‘perfecte’ landje.

11. Zeer leuke accessoires.

Vanwege mijn bedrijf www.sajetspecials.nl bezoek ik Bali ieder jaar om nieuwe contractafspraken te maken en om waanzinnig leuke accessoires aan te schaffen. Deze authentieke spullen treft u op deze site, neem een kijkje en bestel wat u mooi vind.

Balinese tassen

Vanaf begin oktober 2018 wordt deze accessoire pagina bijgewerkt met de nieuwste spullen. Blijf op de hoogte van al het moois.

http://www.jackysajetjewels.nl

Bestellen?

Mobiel: 06-20418494

Mail: jewels@sajetspecials.nl

 

 

© 2022 Wereldse accessoires

Theme by Anders Norén